1. Smanjenje Boli i Upala

Ultrazvučna terapija koristi zvučne valove za smanjenje boli i upala. Njezina efikasnost u tretiranju mekog tkiva čini je idealnom za ublažavanje bolova u mišićima i ligamentima.

2. Poticanje zacjeljivanja tkiva

Ova terapija potiče brže zacjeljivanje tkiva, što je ključno za pacijente koji se oporavljaju od ozljeda ili operacija. Istodobno ubrzava regenerativne procese u tijelu.

3. Poboljšanje cirkulacije

Ultrazvuk poboljšava cirkulaciju u tretiranom području, što dodatno potpomaže oporavak i smanjivanje upala, dovodeći do bržeg povratka normalnim aktivnostima.

4. Sigurnost i učinkovitost

Ultrazvučna terapija je sigurna i učinkovita metoda koja se može koristiti samostalno ili u kombinaciji s drugim tretmanima, omogućujući holistički pristup oporavku.

Brži oporavak

Ultrazvuk ubrzava proces zacjeljivanja tkiva, što omogućuje pacijentima brži povratak svakodnevnim aktivnostima i osobito je korisno sportašima i osobama koje su nedavno doživjele operacije ili ozljede.

Minimalno invazivno

Za razliku od ostalih medicinskih postupaka, ultrazvučna je terapija neinvazivna i donosi manje rizika i nelagode pacijentima, što je mnogima čini privlačnom opcijom.

Veća kvaliteta života

Smanjivanjem boli i upala, ali i poboljšanjem pokretljivosti, ultrazvučna terapija može značajno poboljšati kvalitetu života pacijenata. To je posebno važno osobama koje se bore s kroničnim bolovima ili dugotrajnim stanjima.

Koliko je sigurna ultrazvučna terapija

Ultrazvučna terapija iznimno je sigurna ako je provode kvalificirani stručnjaci. Rizik od nuspojava je minimalan, što je čini prihvatljivom opcijom za većinu pacijenata.

Koliko jedan tretman traje i koliko je tretmana potrebno?

Trajanje jednog tretmana varira, ali obično traje između pet i deset minuta. Broj tretmana ovisi o individualnom stanju i ciljevima pacijenta, što se određuje u konzultaciji s fizioterapeutom.

Može li ultrazvučna terapija pomoći pri kroničnim bolovima?

Da, ultrazvučna terapija može biti učinkovita pri smanjivanju kroničnih bolova, posebno bolova povezanih s mišićno-koštanim stanjima. Donosi olakšanje i poboljšava pokretljivost.