Učestalost ozljeda u lokomotornom sustavu

Ozljede i bolovi u lokomotornom sustavu često su razlog posjeta hitnoj službi, posebno među mlađim, radno aktivnim i sportski aktivnim osobama. Uzroci poput uganuća, iščašenja i kontuzija mogu rezultirati akutnim bolovima, a neadekvatno liječenje može dovesti do kroničnih stanja.

Specijalistički pristup i fizikalna terapija

Naš tim specijalista za bolesti lokomotornog sustava posvećen je pružanju precizne dijagnostike i ciljanog liječenja. Svaki specijalist fokusira se na određene dijelove tijela, poput koljena, ramena ili gležnja, osiguravajući da vaš proces liječenja bude temeljit i usmjeren.

Važnost pravilnog pregleda

Pravilno dijagnosticiranje je ključno u sprječavanju pogrešnog liječenja ili propuštanja ozbiljnih ozljeda koje zahtijevaju operaciju. Naš tim je obučen za prepoznavanje i adekvatno liječenje svih vrsta ozljeda lokomotornog sustava.

Metode liječenja u ReLabu

U ReLabu nudimo raznolike metode liječenja koje su prilagođene vašim potrebama. Ovisno o vašoj dijagnozi i specifičnosti ozljede, primjenjujemo različite pristupe poput:

  • Kriomasaža i Manualna terapija: Ove metode pomažu u smanjenju boli i otoka, te promiču brži oporavak.
  • Magnetoterapija i Terapija laserom: Ovi tretmani koriste naprednu tehnologiju za ublažavanje boli i upale.
  • Ultrazvučna terapija: Efikasno liječi meka tkiva, smanjuje upalu i bol.
  • Primjena ortoza: Ograničavaju pokrete radi zaštite ozlijeđenih područja, omogućujući siguran oporavak.
  • Blokade zglobova i tetiva: Kombinacijom anestetika i kortikosteroida za ublažavanje težih slučajeva boli i upale.

 

Naš pristup je holistički, pružajući svakom pacijentu individualiziranu pažnju i liječenje prilagođeno specifičnim potrebama. U ReLabu, vaš brz i učinkovit oporavak je naš glavni cilj.