“Get fit for surgery”

Morate na operaciju? Što vas čeka nakon operacije? Kako hodati sa štakama? Kako ustati iz kreveta nakon operacije na kralježnici?

Da li ste znali da možete i prije operacije učiniti nešto za svoj brži oporavak nakon operacije na kralježnici ili zglobovima?

Naš program preoperativne rehabilitacije najbolje će vas pripremiti za ono što vas čeka nakon operacije. Cilj preoperativne rehabilitacije je osnažiti muskulaturu ciljnog segmenta tijela i poboljšati opću kondiciju kako bi u razdoblju smanjene aktivnosti nakon operacije gubitak kondicije bio što manji. Također,  „utrenirani“ mišić brže vraća snagu nakon faze inaktiviteta koje je neizbježno u ranom postoperativnom razdoblju.

Hod sa štakama, osobito po stepenicama, namještanje ortoze ili, jednostavno, ustajanje iz kreveta i odlazak do toaleta, izgleda jednostavno dok ste zdravi. Naši fizioterapeuti će vas educirati kako sve to učiniti, a da izbjegnete pokrete i opterećenja koji bi mogli naštetiti operiranom koljenu, ramenu ili kralježnici.